shareit

Топ 30 здравословни начина за отслабване – бързо и безопасно

| от Станимир Михов |

Статията е публикувана в блога на Станимир Михов, лицензиран фитнес инструктор. Chronicle.bg публикува текста с изричното позволение на автора.

Ако търсите начини да свалите килограми или да влезете в добра форма и то бързо, сте на правилното място.

Ако искате да загубите мазнини и в същото време да постигнете здравословен и добър визуален ефект е нужно да се създаде калориен дефицит, който да е устойчив във времето и позволява горенето на мазнини с минимални загуби на мускулна маса, поддържа добро ниво на метаболизма и високи енергийни нива.

Ако консумирате твърде малко калории обаче, шансът да се загуби мускулна маса, от която идва и стегнатия вид на тялото се увеличава.

Също така метаболизмът може да се забави, защото тялото ще се опитва да се приспособи към новите условия. Следователно започва пестене на енергия чрез горене на по-малко калории (познато още като икономичен режим) и се чувства по-непреодолим глад.

Така всъщност ще се принудите да консумирате повече калории и това е честа причина за провал в начинание като спазването на диета или хранителен режим.

Затова качеството на калориите, които консумирате, и добре подбраните източници може да окажат сериозно влияние върху калорийния баланс, върху това колко често огладнявате и колко калории приемате.

В галерията може да видите 30 съвета за това как бързо и безопасно да влезете във форма и да изгубите излишните килограми.

 
 
Коментарите са изключени