shareit

Том Тиквер начело на журито на 68-ото Биенале

| от chronicle.bg, по БТА |

Германският режисьор Том Тиквер ще е председател на журито на 68-ото издание на кинофестивала в Берлин от 15 до 25 февруари,  съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

„Том Тиквер е един от най-известните германски режисьори, който се наложи на международната сцена като велик кинотворец. Той демонстрира големия размах на таланта си и оригиналността си в много продукции, всички в различни жанрове“ – заяви директорът на Берлинале Дитер Кослик.

Том Тиквер, който е също сценарист, продуцент и композитор, е на 52 години. Най-известните му филми са „Бягай, Лола“ (1998), „Парюфмът: Историята на един убиец“ (2006), „Облакът Атлас“ (2012).
„Берлинале винаги ще е любимият ми фестивал, този в родната ми страна – каза Том Тиквер. – Той ме подкрепя от началото на работата ми в киното. Имаме страхотна обща история. Сега очаквам с нетърпение тези две седмици, изпълнени с кино и толкова приятни с журито“.

Наградата „Златна мечка“ на 68-ото издание на Берлинале ще бъде връчена на 24 февруари. Миналата година председател на журито на Берлинале беше холандският режисьор Пол Верховен.

 
 
Коментарите са изключени