shareit

Тийм спря Григор на четвъртфинал

| от chronicle.bg |


Григор Димитров нямаше отговор за мощната и доста прецизна в днешния ден игра на Доминик Тийм и напусна Abierto Mexicano TELCEL след поражение с 5-7 2-6 на четвъртфинал.

Битката обещаваше да бъде зрелищна и оспорвана и още началните минути го доказаха. Тийм измъкна дълго разиграване в първия гейм и стигна до брейкпойнт, който Димитров сам материализира с грешка от бекхенд. Австриецът затвърди, а проблемите на Григор на сервис продължиха да се задълбочават.

Той получи геймбол за 1-2, но сбърка воле и нататък беше въвлечен в близо 10-минутен гейм, който все пак намери начин да спечели. Григор успя да повиши нивото на представянето си в следващите минути и с прекрасен ретур си подсигури точка за рибрейк, която съперникът му заличи, но австриецът се пропука при втората възможност.

Тийм постоянно флиртуваше с линиите в откриващия сет и Димитров влагаше страхотни усилия, за да се противопостави на мощната игра на 22-годишния му съперник. При 3-3 българинът трябваше да спасява три брейкбола и получи предупреждение от съдията за бавене на времето, което допълнително го ядоса. Григор все пак овладя напрежението и излезе напред с 4-3, но притеснителното беше, че продължаваше да не успява да стигне до никакви шансове на начален удара на австриеца.

Развръзката на сета дойде при 5-5, когато форхендът на Димитров не изглеждаше като ударът, който ще го измъкне от поредното затруднение. Грешка от него и Тийм получи скрит сетбол, който беше отразен с прекрасно воле. При втората възможност обаче, Григор подари подаването си след форхенд в аут пробивът за 5-6 стана факт, а австриецът затвори сета на свой сервис.

Димитров рано-рано изостана с 15-40 след почивката и прати в историята първит два брейкбол с прецизна игра, само че се стигна до трети, където Тийм пласира страхотен бекхенд по правата, а отговор българинът потроши ракетата си от гняв. Григор работеше здрво, за да намери начин да се върне в битката и при 2-3 от 40-0 за съперника стигна до равенство с три поредни изящни бекхенда.

Българинът за пореден път не можа да направи последните няколко стъпки към пробива, но пък Тийм ги извървя и не само, че удържа за 4-2, но след това си осигури и втори пробив. Австриецът приключи битката с гейм на нула, който сложи край на участието на Григор в Акапулко.

 
 
Коментарите са изключени