shareit

Tesla представи най-евтината си кола – Model 3

| от chronicle.bg |

Елон Мъск от Tesla представи новия автомобил на компанията Model 3. Електрическата кола ще струва 35 000 долара и ще може да издържи 215 мили (346 километра) само с едно зареждане – повече, отколкото се очаква от тази кола. Това е и най-евтиният автомобил на компанията досега.

Над 115 000 души по света вече са депозирали по 1000 долара, за да запазят Model 3.

Новият автомобил на Tesla е компактен седан с четири врати, който побира петима души и се предлага със стандартните за луксозни коли характеристики. Има и два багажника – отпред и отзад.

Първите доставки на автомобила трябва да започнат през 2017 година, като колата може да бъде поръчана в десетки държави по света.

Базовият Model 3 ще може да вдига от 0 до 60 км/ч за по-малко от шест секунди, а други модели могат да правят това по-бързо. Колата има автопилот с функциите за безопасност, заложени и в досегашните модели на компанията, който позволява колите да се направляват така, че да избягват сблъсъци.

Освен това ще се зарежда по-бързо на специални станции, каквито Tesla планират да има около 7200 в света до края на 2017. В галерията горе може да разгледате новата кола на Tesla.

Meet Model 3 – Make your reservation at Tesla.com #Model3

A video posted by Tesla Motors (@teslamotors) on

 
 
Коментарите са изключени