shareit

Тери Пратчет се завръща в Солсбъри

| от chronicle.bg |

Статуя на писателя Тери Пратчет може да бъде издигната в Солсбъри – град, недалеч от който Пратчет живееше със семейството си. Плановете за бронзовата скулптура бяха подкрепени от местната власт. Близо 9 000 души са се подписали в петиция, която призовава за издигане на паметник на автора, който почина миналата година.

Инициативата беше подкрепена и от семейството на Пратчет и от писателя Нийл Геймън.

Общинският съвет в Солсбъри одобри идеята не само заради творчеството на Пратчет, но и заради кампанията му срещу болестта Алцхаймер, с която самият той беше диагностициран през 2007 година.

Статуята ще бъде проектирана от Пол Кидби – художникът на илюстрациите към книгите от „Светът на диска“. Според скиците паметникът ще бъде в цял ръст, а писателят ще бъде изобразен в спокойна поза, с култовата си шапка на главата и носещ книга под ръка.

Предстои да се изясни каква ще бъде цената на статуята, като за финансирането й ще започне кампания за набиране на средства или ще се търсят местни спонсори.

Here is my concept design for the proposed statue of Sir Terry. You can sign the petition to support the proposal here:…

Posted by Paul Kidby Official Page on Saturday, 6 February 2016

 
 
Коментарите са изключени