shareit

Тереза Мей остана единствен кандидат за поста на Дейвид Камерън

| от chronicle.bg, по БТА |

Aндреа Ледсъм, едната от двете кандидатки за приемник на Дейвид Камерън на лидерския пост на Консервативната партия и като премиер, каза, че се оттегля от надпреварата, предадоха световните агенции. Така вътрешната министърка Тереза Мей остава единствен претендент.

Ледсъм каза, че ще подкрепи Мей за поста, която според нея била в по-добра позиция да ръководи правителството. Тя заяви, че е решила да се оттегли, защото заключила, че няма достатъчно подкрепа, за да победи във вътрешнопартийната надпревара.

Греъм Брейди, председателят на парламентарната комисия на консерваторите, ръководеща надпреварата за приемник на Камерън, каза, че сега ще започне официалната процедура за утвърждаването на Мей за лидер на Консервативната партия. След като тя бъде утвърдена за партиен лидер, тя автоматично ще стане премиер.

Същевременно в лагера на лейбъристите британската опозиционна депутатка Анджела Игъл обяви кандидатурата си за поста на лидер на мястото на Джереми Корбин, предадоха световните агенции.

„Корбин е неспособен да осигури ръководството, от което се нуждае партията. Вярвам, че аз мога да го направя. Не съм нито поддръжник на линията на Тони Блеър, нито на тази на Гордън Браун, нито на тази на Джереми Корбин. Аз съм си аз и никой не може да ми наложи каква да бъда“, каза Игъл.

 
 
Коментарите са изключени