shareit

Театърът в Бургас няма да обявява обществена поръчка за ролите на Асен Блатечки

| от chronicle.bg |

Обществена поръчка за ролите на Асен Блатечки няма да бъде обявявана, а договорът му с бургаския театър се запазва без промени, предава БНР. Това е съобщил директорът на Драматичен театър „Адриана Будевска“ Борислав Чакринов. При одит от Министерството на културата са поискали обявяване на обществена поръчка за ролите на актьора в театъра в Бургас, тъй като хонорарите му надвишавали 20 000 лева.

Ако обявя обществена поръчка, ще ме обвинят, че тя е направена, за да я спечели Асен Блатечки. А кой да я спечели, попита директорът на театъра Борислав Чакринов на пресконференция преди седмица:

Караше ме да направя обществена поръчка за ролите на Асен Блатечки. Кой да я спечели? Понеже хонорарите, примерно на Асен, в годината надминават 20 хиляди, те казват, ами това понеже е една и съща дейност, на един и същи човек плащаш, значи трябва да му направиш обществена поръчка.

Кой да спечели тази обществена поръчка? Те не можаха много точно да формулират. И след това ще ме обвинят, че съм манипулирал конкурса и след това ще ме вкарат в затвора, защото аз съм провалил, защото така съм направил условията, че само тази фирма да спечели. Ако кажа за ролите на Асен Блатечки, ще излезе, че съм го направил само, за да може той да спечели.

Известният актьор участва в три пиеси на бургаска сцена, а през този месец му предстои премиера на нов спектакъл.

 
 
Коментарите са изключени