shareit

Те се борят срещу невъзможните стандарти за красота

| от chronicle.bg |

По-бързи компютри, по-достъпна интернет връзка, фотоапарати, способни да покажат всяко косъмче, епилатори от космоса гарантират съвършеното обезкосмяване, маски за коса с есенция от охлюви правят косата бляскава, изцяло био храни и продукти за дома обещават щастлив живот. ХХI век донесе всякакви възможности на съвременния човек.

Жените вече не са длъжни да стоят в кухнята, могат да поръчват храна, докато гледат любимия си сериал и междувременно си вършат работата на компютъра. Могат да избират между пола или панталон, деколте или къси ръкави. Могат да постигат всичко.

Има някои неща, които обаче не се променят позитивно, дори напротив – невъобразимите стандарти за красота.

Благодарение на новите технологии, способни да уловят всеки детайл, темата за епилацията може да се окаже проблем за обикновената жена, неволно тагната на случайна снима във Facebook; променената усмивка на Рене Зелуегър се оказа повод дебат за пластичната хирургия, а не за правото на жените да остаряват, а дори на звезди с перфектни тела (като Дженифър Анистън) биват броени калориите по кориците на списания.

Съвременното общество, обсебено от темата за съвършения външен вид, понякога пропуска важното, а именно – зад всяко лице с бръчици стои човек, зад всеки килограм в повече/по-малко стои история, а съвършената фигура невинаги е слабата.

За щастие, вече има цяла армия от хора, които си дават сметка за невъзможните стандарти за красота. Те са популярни в социалните мрежи и използват това, за да покажат, че една красива снимка може да значи много неща. Предлагаме ви да се запознаете с пет от тези дами в галерията.

 
 
Коментарите са изключени