shareit

Търси се преводач на емоджита

| от chronicle.bg, по БТА |

Преводаческа агенция в Лондон обяви свободно място за специалист по емоджита. Той трябва да обяснява на разбираем език какво означават използваните от толкова много култури символи.

Идеалният кандидат, който ще получава привлекателно заплащане, ще се присъедини към 3000-те лингвисти, владеещи повече от 200 езика, които работят за агенцията. Освен да изпълнява поръчки, преводачът ще трябва всеки месец да прави доклад за тенденциите в света и да търси културни разлики в употребата на емоджита.

Тъй като няма човек с такъв майчин език, кандидатите трябва да демонстрират страст към емоджитата и да докажат, че познават добре културните разлики в тълкуването им.

Директорката на агенцията е пуснала обявата, след като клиент поискал от нея семейната книга да бъде преведена на езика на емоджитата.

Емоджитата станаха много популярни с широкото навлизане на смартфоните в живота. Целта на малките стилизирани рисунки е да предават емоции, независимо от езика. Някои от тях обаче не се тълкуват еднозначно от различните култури

 
 
Коментарите са изключени