shareit

Търсенето на сродна душа е вредно за сексуалния живот

| от chronicle.bg, по БТА |

Сексът винаги е забавен в началото, особено ако влюбените смятат, че са открили специалния партньор. Според науката обаче, ако половинките са „сродни души“, шансовете да се радват на задоволителен сексуален живот намаляват, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на канадско проучване.

Изследването на специалисти от университета на Торонто, обхванало над 1900 души, показва, че хората, които вярват в „сексуалната съдба“, е по-вероятно да са нещастни в половия си живот.

От друга страна индивидите, вярващи в „сексуалното развитие“, изпитват по-голямо задоволство от секса.

Според психолозите хората, които са убедени, че всеки има сродна душа, не са склонни да влагат усилия в интимните отношения, ако не вярват, че са открили избрания/избраната. От друга страна индивидите, които не вярват в единствения/единствената, се стараят повече да задоволят партньорите си в леглото.

„Сексът е като градина – трябва да се полива и подхранва, за да се поддържа. Ако влагате време и усилия, сексуалният Ви живот ще бъде страхотен. В противен случай ще бъде незадоволителен“, казва Джесика Максуел от изследователския екип.

 
 
Коментарите са изключени