Такос с пилешко филе и зеленчуци

| от |

Всички пътища водят към Мексико! А ние ви показваме нещо мексиканско за похапване.

shredded+chicken+tacos3

Необходими продукти:

За тестото:
250 г брашно
65 г свинска мас
125 г вода
щипка бакплувер
щипка сол

За пълнежа:
1 бр. пилешко филе
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава кромид лук
4-5 печурки
100 г твърд кашкавал на листа
зехтин
сол
червен пипер /може и лют/

По желание за презентация:
сметана
гуакамоле
маруля
филе домат

Начин на приготвяне:
Разточваме тестото в кръгла форма с диаметър не по-малък от 17 см. Запичаме за кратко в тиган, вадим и оформяме тортилите, като режем с чинийка с диаметър 15-17 см. Задушаваме в малко зехтин нарязани на жулиен чушки и гъби и ги осоляваме.

В друг тиган пържим пилешкото, нарязано на жулиен и овкусено с червен пипер и сол.

Объркваме пилешкото със зеленчуците, след което ги прецеждаме от соса.

В центъра на тортилите слагаме лист кашкавал, отгоре сипваме от сместа с пиле и зеленчуци и свиваме на бъбрек. Печем в тиган без мазнина за 3-4 мин. и обръщаме, за да се получи хрупкава коричка.

По желание презентираме с нарязана марулка, филе от домат, лъжица сметана и гуакамоле.

 
 
Коментарите са изключени за Такос с пилешко филе и зеленчуци