Тайните на кекса

| от |

Кой по-добре би могъл да ни разкрие тайните на кекса от @grachnova.

Събуждаш се, навън е страхотно утро. Иска ти се един… кекс.

Хммм… топъл, мек, вкусен… /по мнение на Силвето Славкова по-добре с дупка/

Нужните продукти

3 яйца
2 пакетчета Ванилия
1 пакетче Бакпулвер
1 чаша захар
2 чаши Брашно

Хитринката !!!!

1/2 чаша Олио
и 1/2 чаша вода / тук може да се смени с Фанта портокал или газирана вода, дава по набухнал и лек вкус ала Аеро Шоколад ;))

Едно време не са си давали рецептите, за да не вземеш на някой мъжа… нали любовта минавала през стомаха… но ние нямаме такъв проблем, нека се обичат младите.

Първо се разбиват яйцата, добавя ся ванилията, захарта и бакпулвера и се разбиват докато стане еднородна смес.

Добавят се брашното, олиото и водата и се разбива до гладка смес.

Това е всъщност. Най-хубавият кекс е семплият, но правен с много желание ;)))

Изсипва се в тавичка намазана с олио, по възможност тавичката да е с „дупка“, че „мъжете го предпочитат горещо “ / и с дупка /

Като една част оставяте, за да сложите в нея 2 с.л какао / тъмно, натурално /

Добавяте и нея и печете на 155 градуса.

………………..

Брауни / кекс по американски /

Разтопяваме на водна баня 2 черни шоколада своге Своге и 125 гр масло. Щом всичко се е разтопило добавяме 1/2 чаша захар и 1 чаша брашно.

Бърка се на ръка с лъжица / без миксер /

Нарязваме на малки парчета още 2-3 черни шоколада. Тук може да е бял, с лешници или какъвто пожелаете.

Изсипвате сместа върху хартия за печене в не много голяма тавичка без дупка ;)))

Пече се на 150 градуса не повече от 15 мин. Оставя се да изстине добре и тогава се нарязва на правоъгълни парчета

………

Фокача с нутела ( с розмарин може да е, с люто, изобщо с каквото си пожелаете …..)

Или иначе казано кекс по италиански, мога го в много националности ;))

1 мая се разтваря с 1 голяма чаша вряла вода, добавя се 1 малка лъжичка сол и една малка лъжичка захар

Започваме да добавяме брашното и да месим. Общо взето малко под един кг ще ви трябва, като е важно да се знае,
че брашното е достатъчно, когато не ни лепи по ръцете вече.

Оставя се да втаса, хубаво да бухне. След това разстиламе пак върху хартия за печене, намазваме със зехтин малко отгоре и печем на 155 градуса докато придобие златист цвят.

Мажете с нутела докато е топла и просто …..

Ако решите да е традиционна:
розмарин
люти чушки
морска сол
и т.н

Но тях ги слагате преди печенето върху намазаното със зехтин тесто.

 
 
Коментарите са изключени за Тайните на кекса