shareit

Тайната на вечната младост на Вивиан Уестууд

| от chronicle.bg, по БТА |

В рамките на Парижката седмица на модата известната дизайнерка Вивиан Уестуд, популяризирала стиловете пънк и ню уейв, разкри тайната на вечната си младост, уверявайки, че човек не трябва прекалено често да се мие, предаде Франс прес.

Отговаряйки на журналистически въпрос „Какво прави, за да изглежда толкова млада?“, 76-годишната Уестууд заяви след представянето на колекцията на съпруга си и творчески директор на нейния бранд Андреас Кронталер: „Не се мийте прекалено често“.

„Тя се къпе веднъж седмично – затова е толкова лъчезарна“, допълни роденият в Австрия дизайнер, който е с 25 години по-млад от нея. „Аз самият го правя веднъж месечно“, се пошегува Кронталер, когото Уестууд представя като най-великия дизайнер в света.

В новата колекция той е останал верен на характерната за бранда екстравагантност. В дефилето участваха манекенки и манекени, облекли нещо като спални чували. Кронталер поясни, че бил във ваканция във ферма в Тирол и че кръстил проектирани от него рокли на намиращите се там крави. Един от тоалетите е кръстен Вивиан, на името на телето, за чието раждане помогнала съпругата му.

 
 
Коментарите са изключени