shareit

„Тайната“ на перфектното тяло

| от chronicle.bg |

Моли Галбрайт се събужда на 1 януари 2016. Но за първи път започва новата година без желанието да промени тялото си.

Галбрайт е съосновател и собственик на онлайн програмата за фитнес „Момичета заздравяват“ – платформа, която е „създадена от жени за жени“.

Когато се събужда с важното откровение на първия ден от новата година, Моли решава да публикува своя снимка по бански във Фейсбук страницата за здраве и уелнес, която сега има повече от 59 000 членове.

„Това [не е] снимка преди. Това не е снимка след. Това е просто начинът, по който тялото ми изглежда в един случаен вторник през декември 2015 – това е снимка ЖИВОТ.“ – пише в поста си Моли.

От публикуването на снимката на 1 януари Галбрайт е събрала повече от 109 000 харесвания. Освен снимката, Моли споделя и за своите две заболявания – автоимунното заболяване на Хашимото и синдром на поликистоза на яйчниците. Тя описва тялото си в контекста на това, през което е преминала през всичките години, в които се е опитвала да оформи перфектното тяло.

„Това е тяло, което обича протеините и зеленчуците, чили кон кесо и сладолед. Това е тяло, което обича да вдига тежести, да се набира и да спи.“ – пише още под снимката.

This is my body. This not a before picture. This is not an after picture.This just happens to be what my body looks…

Posted by Molly Galbraith on Friday, 1 January 2016

 

Моли Галбрайт споделя, че е „публично оценявана, съдена, критикувана“. Всичко това по някакъв начин е оформяло нейните способности на треньор, но и на „качествата й на човек“.

Това е тяло, което е наричано:
– твърде кьощаво
– твърде дебело
– твърде мъжко
– твърде силно
– твърде слабо
– твърде голямо
– твърде кокалесто

… всичко в една седмица.

Галбрайт откровено говори пред the Huffington Post за желанието си да мотивира и други жени. Според нея жените не трябва да се поддават на недостижимите перфектни стандарти за красота, а да се научат, че увереността не е недостатък.

„Убеждаваме жените, че трябва да са уверени, но когато една жена е наистина уверена, светът сякаш се наговаря срещу нея. Опитва се да я смачка и да й обясни защо не трябва да се харесва.“ – казва още Моли.

Най-емоционалното послание на Моли Галбрайт се крие в последното изречение от поста й. То затвърждава убеждението, че ако жената е уверена за тялото си, тогава ще се и чувства по-добре.

„Това е някакъв вид свобода, която никога не съм предполагала, че ще изпитам. Но чувството е много, много хубаво.“

 
 
Коментарите са изключени