shareit

”Таймс” се обяви за Великобритания в ЕС

| от chronicle.bg |

Британският вестник „Таймс“ се обяви за оставане на Великобритания в ЕС, а Дейвид Камерън каза, че няма да подава оставка независимо от изхода на референдума.

В редакционна статия изданието посочва, че поддържа оставането на Великобритания в съюза и подчертава, че най-добрият изход от референдума на 23 юни ще бъде създаването на нов съюз между суверенните страни от ЕС, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според вестника този съюз трябва да се основава на свободната търговия и на реформите и да бъде направляван от Великобритания.

„Таймс“ е част от медийната група на милиардера Рупърт Мърдок, която притежава също и „Сънди таймс“ и таблоида „Сън“, един от най-продаваните във Великобритания, който вече подкрепи Брекзит.

В интервю за „Таймс“ британският премиер Дейвид Камерън, оглавяващ кампанията за оставане в ЕС, каза, че ще остане на премиерския пост независимо от изхода на референдума.

Той даде ясно да се разбере, че формулираният в бюлетините въпрос за референдума: Трябва ли Обединеното кралство да остане член на ЕС или да напусне ЕС?, трябва да се възприема буквално, а не като присъда и по отношение на него самия.

Камерън каза, че именно той и никой друг ще се справи най-добре с функциите на главен преговарящ в диалога с ЕС, ако избирателите поискат излизане от съюза.

 
 
Коментарите са изключени