shareit

Светлозар Лазаров отрече връзка с „Червеи“

| от chronicle.bg, по БТА |

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече да има връзка със специалните разузнавателни средства по случая „Червеи“. Днес той се яви в съда по делото, в което подсъдими са бившият председател на СГС Владимира Янева и бившият директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР Тодор Костадинов.

„Името ми беше замесено във вътрешната комисия в НС и беше търсен повод да бъда отстранен от длъжност, тъй като имах 5-годишен мандат“, каза Лазаров.

Привикани като свидетели са и бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, бившият председател на ДАНС Владимир Писанчев и заместничката му Ваня Стефанова.

Лазаров бил на мнение, че разрешените от съда СРС-та трябва да минават през него като главен секретар, но тогавашният министър Цветлин Йовчев му казал, че дирекция „Вътрешна сигурност“ била подчинена по закон на министъра.

Лазаров отбеляза, че върху него е упражнен груб политически натиск от страна на ДСБ, защото не бил допуснал да бъде опожарен парламентът или да бъде разбит Министерски съвет. Именно с този натиск Лазаров аргументира оставката си – натискът започнал да се отразява на системата на МВР.

Той обвини министъра на правосъдието Христо Иванов, председателя на Реформаторския блок Радан Кънев и депутатът от РБ Атанас Атанасов в „клатене“ на държавата с цел овладяване на „определени постове в определени системи“.

 
 
Коментарите са изключени