shareit

Суровата вода – новата псевдонаучна глупост

| от chr.bg |

Жителите на Бей Ерия в САЩ предпочитат да пиян „сурова вода“ – нефилтрирана, непреработена и доста скъпа вода директно от земята. Защитниците на тази нова и много съмнителна мода твърдят, че водата от земята съдържа минерали и микроби. Оказва се обаче, че всяка непреработена вода от извор или от чешмата може да съдържа арсеник, а микробите в нея биха могли да са смъртоносни.

Трендът се ражда заради флуоридът, които се слага в бутилираната вода. Някои хора смятат, че чрез флуоридът се контролира съзнанието на обществото…

 

 

„Изглежда, че хората бързат да се сдобият със „сурова вода“. Скоро ще се сдобият и със „сурова холера“ – коментира Сара Паркар, журналистът забелязал новата мода.

Добавяне на хлор флуорид във водата с цел пречистването й датира от началото на 20 век. Тази практика рязко намалила случаите на тиф и холера. Тя се смята за „едно от най-големите постижения по отношение на публичното здраве на 20 век“ от  Centers for Disease Control and Prevention.

Не само водата от чешмата – водата от привидно чистите извори в природата също трябва да се пречиства, най-вече заради нечистотиите на дивите животни.

А и нека помним, че фирмите за бутилирана вода нямат сметка от лошото здраве на клиентите си.

 
 
Коментарите са изключени