shareit

Суровата красота в новия календар на Pirelli

| от chronicle.bg |

Пенелопе Крус, Алисия Викандър, Кейт Уинслет, Хелън Мирън, Никол Кидман, Ума Търман и Джулиан Мур – това са част от имената, които влизат в календара на Pirelli за 2017 година.

Миналата година Pirelli излезе от обичайния си стил и вместо календар с почти голи млади манекенки, отдаде чест на друг тип красота, изправяйки пред обектива на Ани Лейбовиц жени като Серина Уилямс, Йоко Оно и Ейми Шумър.

Тази година календарът ще бъде посветен на холивудски актриси, сред които единственото изключение е Анастасия Игнатова – преподавател от Москва, анонсирана като „специален гост”.

Средата възраст на 14-те актриси, които участват в тазгодишния календар е 44, което говори за подбор от зрели и успешни жени. Това е намигване към Холивуд, обвиняван заради предразсъдъците си към по-възрастните актриси и обсесията към красиви и млади.

Фотографът Питър Линдберг казва пред Vouge, че е целял календарът да бъде опозиция на фалшивия идеал за красота на индустрията. От предварителните кадри е вижда, че звездите са снимани с лек грим или без грим, с разрошени коси, без бляскави дрехи.

Линдберг не за пръв път работи с Pirelli – той създава календара им преди 13 години, когато в него влизат имена като Британи Мърфи и Джулия Стайлс.

 

 

 
 
Коментарите са изключени