shareit

Студио Ghibli показа рисунки на новия си увеселителен парк

| от chr.bg |

Феновете на Ghibli и Хаяо Миазаки имат повод за радост! Студиото показа концептуални рисунки на новия си увеселителен парк, който по график трябва да бъде завършен през 2022 година. Той ще включва елементи от всичките гениални произведения на студиото – от „My Neighbor Totoro“ до „Spirited Away“.

Изтокът е място на много интригуващи лунапаркове като например Dalki Theme Park в Южна Корея. Разбира се, идеята на Ghibli за тематичен анимационен парк не е уникална, защото както знаем Walt Disney има доста такива по света. Този парък обаче ще разшири досега ни със света на Миазаки, от което няма да се оплачем въобще. Единственото друго подобно място е музеят Ghibli в Токио. На нас поне лунапарк ни се струва много по-весело!

Мястото е град Нагакуте в префектурата Аичи. То не е много познато, но все пак за строежа се изискват 2 свободни квадратни километра. Върху това парче земя през 2005 година се провежда World’s Fair като на нея е построена и репликата на къщата от „My Neighbor Totoro“, което също е повод за избора й. Студиото не споменава много информация относно самите увеселителни решения, но ни показва рисунки.

Arch2O-StudioGhibli-ThemePark-1

Паркът ще посреща посетителите си с Hill of Youth и Асансьорна сграда. Тя ще е в индустриален стил от 19 век, както в „Howl’s Moving Castle“. Наблизо ще се намира и Earth Emporium от филма „Whisper of the Heart“. Паркът ще има и зелена площ наречена Dondoko Forest от „My Neighbor Totoro“.

Arch2O-StudioGhibli-ThemePark-5

Други пространства, като Witch Valley, ще комбинират два филма, като „Kiki’s Delivery Service“ и „Howl’s Moving Castle“, които съществуват в една вселена. Ще видим и селото от „Princess Mononoke“. Паркът ще предложи, разбира се, и място с магазини и забавления за най-малките, както и малко кино.

Arch2O-StudioGhibli-ThemePark-3

Паркът ще е уникален най-вече със зеленината си. И за Ghibli, и за префектурата Аичи от голямо значение е, че нито едно дърво няма да бъде отсечено. Околната среда на местността също ще бъде запазена с всички усилия. Гората наоколо е дори в полза на целия проект.

Arch2O-StudioGhibli-ThemePark-4

 
 
Коментарите са изключени