shareit

Стрелба във Велико Търново, двама са задържани

| от chronicle.bg |

Двама криминално проявени мъже са задържани във Велико Търново след престрелка в центъра на града. Инцидентът се разиграл снощи около 23:00 часа, когато е подаден сигналът в полицията. На място са открити двама простреляни мъже. Става дума най-вероятно за опит за грабеж, известно е също, че е използвано незаконно притежавано оръжие.

Четири часа по-късно местната полиция арестува извършителите – двама мъже на по 30 години. По непотвърдена информация става дума за братя, известни с прякора Червеите. От полицията съобщиха, че те са криминално проявени – извършвали са кражби, грабежи, хулиганства.

Ранени са двама души. По непотвърдена информация единият от тях е популярният в ъндърграунд средите Айдън Юсеинов. 45-годишния мъж е настанен в болница с прострелна рана в корема. В досието му присъстват кражби, изнудване, хулиганство, шофиране без книжка, като освен това е и осъждан. Другият ранен е на 32 години, също от криминалния контингент. Той е прострелян в шията и е настанен в болница с опасност за живота.

Според разследването двама души от криминалния контингент опитали да разбият офиса на Юсеинов и сейфа му. Те обаче били спипани от наемателите на помещението, което предизвикало стрелбата.
Няма данни дали ранените са отговорили на стрелбата, но нито един от двамата не притежава разрешително за оръжие.

В момента се извършва проверка с какъв точно бизнес са се занимавали простреляните. В офиса е нямало оръжия или наркотици, но органите на реда запазват мълчание дали се е съхранявала крупна сума пари там. По данни на простреляните не липсва нищо от помещението. Не е ясно дали четиримата не са имали стари сметки за уреждане. В момента се разпитват свидетели и се изясняват всички обстоятелства около кървавата драма.

Айдън Юсеинов оцелява за втори път след престрелка. През 2009 година в центъра на Велико Търново той бе ранен в главата, корема и ръката, но по чудо оцеля.

 
 
Коментарите са изключени