shareit

Столичани излизат на протест заради поскъпването на билетчето

| от chronicle.bg |

На 1 април от 18:30 часа пред сградата на общината на „Московска“ софиянци излизат на протест срещу поскъпването на билетите за градски транспорт.

Предложената с 60% по-висока цена на билетите в София мотивира недоволството и в социалните мрежи. Протестът се организира във Facebook страницата: „Срещу увеличаването на цената на билетите за градски транспорт в София“.

Сред коментарите на хората, подкрепящи протеста срещу драстичното поскъпване на билетите може да прочетем: „Да не разчитаме на „здравия разум“ на лобитата в Общинския съвет! Ако не блокираме „Орлов мост“, никой няма да обърне внимание на протеста срещу безумието от 1,60 лв. за билет. Всичко в държавата и общината зависи от Бойчето, а то се впечатлява само от силови изстъпления като тези на милиционери, таксиджии, псевдо-еколози и къмпингари“.

В друг пост четем: „А по цял свят отдавна са открили т.нар. почасово таксуване, което е в пъти по-удачно и за пътника, и за превозвача като в същото време се стимулира използването на градския транспорт. И то точно поради възможността за лесно и евтино комбиниране на пътуването за сметка на друг вид предвижване.
В самия общински съвет няма консенсус дали, кога и как да се променя цената на билетчетата. На този етап съветниците от БСП и от АБВ не подкрепят предложението, реформаторите също смятат, че 1,60 лева за едно билетче е много, но нямат против да стане 1,20 лева.

От ГЕРБ мотивират поскъпването с тенденцията да стимулират гражданите да си купуват карти, но едно от мненията бе и срещу най-дългосрочните карти, при които отстъпката е сравнително най-голяма.

 
 
Коментарите са изключени