shareit

Становище на Mars България относно изтеглените продукти на компанията

| от chronicle.bg |

 

Във връзка с информацията, че Mars обяви изтегляне на европейско ниво на продуктите си, след като пластмасова частица бе попаднала в продуктите, публикуваме становището на Mars Bulgaria по този въпрос:

„Mars обяви изтегляне на европейско ниво на продукти с марките SNICKERS®, MARS® MILKY WAY® и CELEBRATIONS®, след като пластмасова частица бе намерена в един от нашите продукти. Ние сме убедени, че това е единичен случай.

Изтеглянето се отнася единствено до определени партиди продукти, произведени в Холандия. Става дума за изолиран инцидент и единствено горепосочените продукти, произведени в Холандия в периода 5-ти декември 2015 – 18-ти януари 2016, биха могли да са засегнати. Не са засегнати други разновидности, разфасовки и размери на продукти, нито такива произведени в други локации.

Базирано на вътрешните ни механизми за проследяване, потвърждаваме, че Mars България не е разпространявала на българския пазар нито един засегнат продукт. Има известна възможност засегнати продукти да са внесени и продадени в България от други, независими от Mars компании, които не са част от групата Mars или наши дистрибутори.

Само конкретни продукти маркирани на етикетите с „произведено от Mars Холандия“ биха могли да са засегнати. Най-лесният начин да се определи дали продуктът подлежи на изтегляне от търговската мрежа е като се погледне етикета. Ако не е маркиран с „Mars Холандия“ значи не подлежи на изтегляне от пазара.“

 

 
 
Коментарите са изключени