shareit

Спортното министерство взе от ЦСКА стадион „Българска армия“

| от chronicle.bg |

Със заповед на министър Красен Кралев, министерството на младежта и спорта едностранно прекрати договорите на ПФК ЦСКА АД за правото на безвъзмездно ползване на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево.

Малко по-рано днес стана ясно, че Трифон Попов – изп.директор на клуба, преименуван от „Литекс“ на „ЦСКА-София“, е внесъл във вторник в министерството искане да му се предоставят двата спортни обекта за ползване. За тази вечер привърженици на Гриша Ганчев и неговия „ЦСКА-София“ бяха насрочили протест пред Спортната палата с настояване да се дадат на този клуб стадионът и базата. Протестът бе отменен след декларация на „ЦСКА-София“ към феновете, в която се казва:

„Не се поддавайте на евтини провокации, които целят да насочат вниманието ви в грешна посока и желаят да ви провокират да излезете на улицата, за да протестирате.
Врагът на ЦСКА е един и всички знаем КОЙ е той!
Бъдете спокойни и подкрепяйте любимия ЦСКА!“

Юристите на спортното министерство се събраха днес, за да решат въпроса и излязоха със становище, че се отнема от автентичния ПФК ЦСКА АД правото да ползва „Българска армия“ и „Панчарево“, „отчитайки обществения интерес и с желание да намали напрежението сред привържениците на ЦСКА“. Стадионът и базата няма да бъдат веднага дадени на за ползване „ЦСКА-София“, защото процедурата изисква да се обяви нова процедура за отдаване под наем, чрез търг. Това трябва да стане в 5-дневен срок. Въпреки това министерството ще даде на „ЦСКА-София“ до търга за ползва базата.

Отнемането на стадиона от ПФК ЦСКА АД означава също така, че този клуб няма да получи лиценз за професионален футбол, тъй като няма стадион, съответно няма да може да играе в Б група, каквато заявка бе дал в БФС.

 

 
 
Коментарите са изключени