shareit

Спор и думата „бомба“ евакуираха самолет на Ryanair

| от chronicle.bg |

Самолет на авиокомпанията Ryanair бе евакуиран снощи заради заплаха с бомба на летището до норвежката столица Осло, преди да излети за Манчестър, Великобритания, съобщава БТА.

Самолетът бе евакуиран заради подозрително поведение на двама пътници. Група за обезвреждане на бомби претърси самолета, но не откри нищо опасно. Полицията след това каза, че случаят се дължи не недоразумение.

Говорител на полицията каза по телевизията, че преди пътниците да се качат в самолета, двама чужденци се скарали в тоалетната. Други пътници чули, че те използват думата „бомба“ и уведомили капитана, качвайки се в самолета. Той информирал полицията, която евакуирала самолета и разпитала двамата пътници.

В самолета не било открито нищо подозрително и двамата пътници били освободени. „След като разпита свидетели и двамата, доведени за разпит, полицията стигна до заключението, че е станало недоразумение“, каза говорителят.

Летище Риге е на 65 км от Осло.

Самолетът бе евакуиран часове след като фалшива бомба бе открита на футболния стадион на Манчестър Юнайтед, заради което полицията отложи мач от английската Висша лига. Британската полиция съобщи по-късно, че предметът е останал в стадиона след учение на силите за сигурност, добавя АП.

 
 
Коментарите са изключени