shareit

Спечелете два билета за представлението „Записките на един луд“

| от chronicle.bg |

„Записки на един луд“ е моноспектакъл на Георги Гоцин с режисьор Ованес Торосян по повестта на Николай Гогол „Дневникът на един луд“.

Гогол изследва съдбата на малкия човек с неговите реални проблеми като невъзможната любов и желанието за справедливост.

В „Записките на един луд“ неговият герой е точно този човек, омаловажен от съдбата, отстояващ своите идеали и мечти. Човек, тласнат към лудостта, заради собствените си мисли.

Дали дневникът на този луд човек е свидетелство за нездравата му душа, или за страданията му в едно нездраво общество? Хората в днес, а и отдавна, се интересуват предимно от мястото и положението си в обществото. Богатството и славата е цел и стрмеж на големците, а малкият човек е този, който съхранява истинските ценности в света.

Той държи на красотата, истината и любовта. Попришчин намира своята любов и губи разума си заради нея. Неговият инстинкт да следва сърцето си го прави не малък човек, живеещ в голям свят, а голям човек, за когото светът е малък.

Стихията на безумието по Гогол предава историята за любовта, която може да побърка човека. Именно гениалната простота на този текст го прави актуалнен и днес.

Режисьорът Ованес Торосян и Георги Гоцин участват във филма на Ивайло Христов „Каръци“, който е българското предложение за номинациите на наградите „Оскар“ за чуждоезичен филм за 2016-а година.

Можете да видите тяхното партньорство на театралната сцена в „Запсики на един луд“ на 12 октомври от 19 часа в театър „Възраждане“.

Ето как можете да спечелите два билета за представлението.

 
 
Коментарите са изключени