Спаначен пай „Слънце“

| от |
Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Спаначен пай „Слънце“ от Евелина Иванова
1610064_736798493038801_3989810045725157674_n
ТЕСТО:
500гр.брашно,90мл. зехтин/олио/,200мл.топло сухо бяло вино/или толкова вода с мая колкото кибритена кутия/,2ч.л.сол.
ПЛЪНКА:
350гр. сварен спанак,350гр.сирене,галета/хлебни трохи/,1 яйце,100гр. кашкавал,соли черен пипер на вкус.
Смесват се всички съставки за тестото и се омесват докато се получи еднородно гладко тесто.Покрива се с прозрачно фолио докато приготвяте плънката.Свареният спанак се сварява и изцежда добре от водата/може да се добави и сварен морков-аз слагам/.Добавят се и останалите продукти .Разделя се тестото на 2 части.Точат се два кръга с диаметър 30 см.Първият се поставя в/у хартия за печене.Поръсва се с част от хлебните трохи.Част от плънката се слага в средата, а останалата по-голяма се оформя като пръстен около кръга,като са придържате към външния участък на тестото.Между двете части на плънката трябва да остане празно.Покрийте с втория кръг.Навлажнете краищата на тестото и ги притеснете един към друг с вилица.Обърнете малка купа или чаша в средната част/в/у първата купчинка с плънка,така че да я покрие/и набодете по очертанията й с вилица .С остър нож се правят разрези по горния тестен кръг.Реже се до края на тавата.Завъртат се разрезите под 90 градуса.Пече се за 30 мин. в затоплена на 180 градуса фурна.ДА ВИ Е СЛАДКО!
 
 
Коментарите са изключени за Спаначен пай „Слънце“