shareit

София през погледа на Тристан Итън и графитите му

| от chronicle.bg |

Световноизвестният майстор на графити Тристан Итън ще създаде следващия си стенопис в София. Творби на американеца, популярен с различния си поглед и смелите си визуални интерпретации, красят градове в САЩ, Франция, Германия, Швеция, Австралия, Мексико и др. Където и да остави своя отпечатък, Тристан Итън винаги се радва на широко обществено и международно медийно внимание.

Тристан ще пристигне в София през декември, за да започне работа по стенописа си, който ще въплъщава многото лица на града. Творбата ще бъде ценен подарък за столицата, вдъхновен от нестихващото желание на автора да провокира и да предизвиква установения ред.

В изкуството си той преплита различни стилове, а поп-арт излъчването на творбите му винаги е свързано с местата, на които твори.

JW_Mural_Invitation_01

Идването на Тристан Итън у нас е продължение на сътрудничеството му с Johnnie Walker по лимитираната „Дизайнерска серия“. Майсторът на графити създаде серия от уникални произведения, вдъхновени от емблематичните блендове на Johnnie Walker. Така ценителите на доброто уиски и на доброто изкуство вече се радват на перфектния подарък – подаръчни комплекти на Johnnie Walker с дизайн на американския артист.

“Има много общо между това, което аз правя и работата на Johnnie Walker. Винаги сме в търсене на качеството. Целта и в двата случая е „сурови“ материали да се комбинират така, че да се получи финален продукт, който не е завършен, докато някой не го изживее. Започвам с празно платно, опитвам се да направя нещо красиво, което да създаде връзка с този, който го опита – по това си приличаме с Johnnie Walker.“ – споделя художникът.

 
 
Коментарите са изключени