shareit

София през погледа на тих ням филм

| от chronicle.bg |

За трета поредна година в София ще се проведе фестивакът 180°. Всяка година събитието добавя нови дисциплини и въвежда софийската публика в света на съвременното музикално изкуство. В него участват артисти от над 10 държави, които показват най-новите международни тенденции. Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Гьоте иниститут София и програма “Култура” на Столична община.

Този път фестивалът за съвременно изкуство 180° отправя артистично предизвикателство към гражданите и гостите на столицата още преди официалния си старт в края на юли.

Визуални артисти, любители и всички запленени от градското очарование на София са поканени да участват в конкурс, в който да покажат града през своите очи в рамките на триминутен късометражен филм без звук.

“Покажете на нас и нашата публика какво мислите и чувствате към София, как тече забързаният живот на столичани според Вас, какво Ви вдъхновява и какво Ви натъжава в града. Темата е по Ваш избор и няма теми табу”, посочват от организаторите.

Всички получени филми ще бъдат селектирани от жури на 180° в състав Светослав Драганов (режисьор), Александра Генова (сценарист) и Майке Хойзлинг (визуален артист).

Те ще подберат десетте най-добри филма, които ще бъдат показани в рамките на фестивала от 23-и до 27-и юли 2016 г. След избора на журито публиката ще избере на свой ред с гласуване три филма, които ще бъдат импровизационно озвучени от музикантите на ансамбъл 180°. Филмът, събрал най-много гласове на публиката, ще получи и парична награда от 500 лв.

Всички, желаещи да се включат в конкурса, могат да го направят без ограничения за възрастта и професионалния профил. Условията са видеото да не надвишава 3 минути и да няма звук, а само образи. Форматът на файла може да е .mp4, .m4v и .mov.

Късометражните филми трябва да бъдат изпратени до 15 юли 2016 (включително) на info@180-degrees.org. Ако файлът е прекалено голям, филмът може да се изпрати и с линк чрез някой от сайтовете за споделяне на файлове.

Повече информация за фестивала, програмата и участницита може да следите на уебсайта www.180-degrees.org, както и на официалната фейсбук страница на инициативата – https://www.facebook.com/musicon180degrees. Съвсем скоро ще бъдат обявени подробностите и конкретните събития.

 
 
Коментарите са изключени