shareit

Слави Трифонов даде знак, че обмисля политическа кариера

| от chronicle.bg |

Слави Трифонов даде знак, че обмисля да се включи в политиката след решението на Конституционния съд, което съкрати 3 от 6-те въпроса в референдума, иницииран от екипа на предаването му.

„Конституционният съд и някои други хора доста сериозно ме тикат към нещо, за което се двоумя. Аха да си разказвам вицове – а те ми казват „Не, бе, недей“. Обикновено, когато човек си го проси, си го получава“, каза Трифонов в сутрешния блок на бТВ.

Той нарече 12-те конституционни съдии „слуги на политическата класа, която иска да си запази привилегиите“ заради решението им да не допуснат до национално допитване въпросите за броя на депутатите, прекия избор на полицейски началници и повторно питане за електронното гласуване.

Слави Трифонов обяви, че възнамерява да организира концерт на Орлов мост една седмица преди датата на референдума (която още не е насрочена) – в опит да повтори ефекта от митингите на СДС от началото на 90-те години.

„Като толкова много пречим, виж какво стана в Турция. Да ме заколят на Орлов мост и така да се спре“, каза той.

Трифонов отказа да коментира въпроса дали ще продължи договора си с бТВ, който изтича през септември. Ако той не бъде преподписан, Шоуто на Слави ще слезе от екран след близо 16 години в ефир.

 
 
Коментарите са изключени