shareit

Слънчев бряг оглави класация за евтини летни дестинации в Европа

| от chronicle.bg |

 

Слънчев бряг оглави класация за най-евтините дестинации за лятна почивка на море в Европа, съобщава Дарик. Това става ясно от най-новото проучване на подразделението на британската компания за пощенски и други услуги „Пост офис травъл мъни“ – „Барамотър на цените за почивка“. За трета поредна година курортът се класира като най-евтино място за британците.

Десетото годишното проучване на „Пост офис травъл мъни“ се основава на общата сума, която британските туристи биха платили за десет, посочени като типични, разхода за тях по време на почивка в 20 морски курорта в Европа.

Използваните за съпоставката цени са за чаша кафе, бутилка местна бира, бутилка „Кока кола“, чаша вино, бутилка минерална вода от 1,5 л, слънцезащитен крем, средство против насекоми, английски таблоиден вестник, обяд за двама с две ястия на фиксирана цена и вечеря с три ястия за двама плюс бутилка вино.

Британският „Индипендънт“ посочва, че данните за цените са получени от местните туристически служби, където това е било възможно. Уточнява се, че за България те са осигурени от компанията Болкан холидейз. Направени са и допълнителни онлайн проучвания за сверяване на цените.

Ето как изглежда класацията заедно с посочените за всеки от тях цени в британски лири, получени от сбора на стойността на сравнените десет разхода:

1. Слънчев бряг, България – 41,55 лири

2. Алгавре, Португалия – 47,04 лири

3. Лимасол, Кипър – 51,82 лири

4. Коста дел Сол, Испания – 52,65 лири

5. Хихон, Испания – 61,01 лири

6. Коста Бланка, Испания – 62,29 лири

7. Крит, Гърция – 63,16 лири

8. Закинтос, Гърция – 64,65 лири

9. Пореч, Хърватия – 65,19 лири

10. Кефалония, Гърция – 68,49 лири

11. Мармарис, Турция – 70,81 лири

12. Корфу, Гърция – 72,26 лири

13. Менорка, Испания – 74,40 лири 

 
 
Коментарите са изключени