shareit

Слабите ядат, а дебелите страдат

| от Chronicle, по Io Donna |

Можете да отслабнете само с мисълта за това. Твърдението е на италианеца Рафаеле Морели, автор на книгата „Само съзнанието ни може да изгаря мазнини. Как да активираме енергията на отслабване, която е вътре в нас“. Морели е лекар, психиатър и психотерапевт. Според него хората „дебелеят, защото потискат душата си“.

Дали е вярно? Всеизвестен факт е, че нерваците са по-слаби от по-спокойните хора. Сигурно познавате някой, на който всичко му е наред, работата върви, но не е супер стресиран, станал е по-мек, по-учтив, но и малко по-дебел.

Колкото повече се съобразяваме с другите, толкова повече се отдалечаваме от добрия външен вид. Душата ни страда и намира утеха в храната.

Затова, за да отслабнем, трябва да се възродим, да върнем загубения си характер. Или да се влюбим.

„Когато сме влюбени, сме обзети от мисълта за любимия човек, и желанието разпалва не само психиката, но и метаболизма“.

Затова любовта е най-добрия начин да отслабнем, защото кара мозъка ни да мечтае и да забрави глада. А ако не можете да се влюбите по команда, поне отворете съзнанието си за тази опция.

В супер форма,

без да се лишавате

от нищо

Ако пък алтернативните теории не ви убеждават, ето едно традиционно средство. Според д-р Флавия Кореале, диетолог и ендокринолог, може да отслабнете без лишения, ако се храните правилно. „Диетите, в които се ограничава значително приема на храна, със сигурност водят до загуба на тегло, но крайният резултат в естестически план не е добър. Даже за някои предишния вариант е бил по-добър. Защото рязкото отслабване води до недобре изглеждаща кожа, отпустнат бюст, увиснало тяло“.

Разбира се, дрехите могат да скрият пораженията, но на плажа по бански въпреки видимата загуба на тегло, омразните възглавнички са си все там, напук на всички жертви и часовете глад. Причината затова е загубата на така наречената мускулна маса, а не мазнините.

Освен това, след първата вечеря навън с приятели връщането на тегло е светкавично. Храната от само себе си активира метаболизма на тялото, в смисъл, че ако ядем много и добре, ние ще изразходим цялото количество поета храна, без да надебелеем.

Защото слабите,

тези които са здрави, ядат,

а дебелите страдат.

По-стегнато тяло: След като сте олекнали порядъчно, нека тялото ви да изглежда изваяно и стегнато. Изберете подходяща за вас процедура, в козметичния салон или в център за естестична медицина.

Ако обичате модерните процедури, може да се насладите на някоя техника за отслабване. С мек натиск върху кожата, благодарение на модерни уреди, се активират мастните депа и елиминират и най-упоритите тлъстини.

Така силуетът ви се оформя, а целулитът видимо намалява.

За да стане още по-видим резултатът, допълнете грижите за себе си с подходяща козметика. Овлажняваща и тонизираща.

И един важен съвет. Преди каквото и да е процедура, направете добро ексфолиране.

Спрей тен пистолет за гладък корем: Освен безопасен и експресен тен, специалните бронзанти прикриват и несъвършенствата на тялото и кожата. Така мускулите изглеждат по-стегнати и релефни. Тази техника се използва и от състезателите по културизъм.

„Достатъчно е да нарисувате въобръжаемо сърце, за да повдигнете оптично увисналия си задник“.

Неслучайно ангелите на Victoria’s secret минават със спрей – тен-пистолета корем, лакти, колена и бедра.

И това е възможно не само в Холивуд. А в собствения ви дом с мобилната процедура. Някои дори опитват сами в опростен вариант, разбира се.

Краката изглеждат по-слаби, ако ги направите по-тъмни отстрани благодарение на ръкавица с брозант, а надолу ги намажете със сатениращо масло.

За по-голям бюст нарисувайте „3″ обърнато надолу на деколтето.

Както виждате, начини да отслабнете бол. Успех, но най-важното, както е казала Кристина Агилера „You are beautiful, no matter what they say“. „Каквото и да казват, ти си си красива“.

 
 
Коментарите са изключени