shareit

Синди Кроуфорд на 50: Вече съм MILF Next Door

| от chronicle.bg |

Вярвате или не, Синди Кроуфорд навърши 50 тази година. Но дори и сега, когато седите до нея, имате чувството, че гледате холограма – тя изглежда по същия начин, по който и на плакатите, които мнозина сме окачвали по стените си като по-малки.

Но тя е истинска. И точно в тази нейна истинност е силата й. Още от началото на 90-те, когато стана един от първите супермодели, заедно с Наоми Кембъл, Кристи Рърлингтън и Линга Евангелиста), Кроуфорд построи кариера, която продължава вече 25 години.

Майкъл Хейни от GQ разказва за срещата им:

Срещнахме се в хотел в Ню Йорк. Бе облечена в тесни дънки и кожено яке. Почти не изглеждаше остаряла. Косата й беше същата, устните й бяха същите.

Кроуфорд, както повечето модели, е по-висока, отколкото си мислите. Висок съм 190 см и имам чувството, че е висока почти колкото мен. Цялата й тежест е концентрирана в краката. Сядаме на маса до прозореца, а келнерът ни пита дали искаме хляб.

„Не тази седмица. Тази седмица хлябът е дявол. Трябва първо да приключа с турнето си“, казва Кроуфорд, имайки предвид представянето на новата си книга Becoming Cindy – ретроспекция не само на някои от най-добрите й снимки от последните 30 години, но в по-голяма степен на живота й и какво е научила.

Кроуфорд е родена в Дикалб, Илинойс, малко фермерско градче на около 50 км от Чикаго. Баща й е бил механик, а майка й работела в лекарски кабинет. Оженили се млади (майка й забременяла на 16), а когато Кроуфорд е на 10 г. брат й умира от левкемия. Семейството е от средната класа в Средния запад и за да изкара пари през лятото работи на царевичните полета (и, да, всичко е, както си го представяте – носила от онези тесни и къси дънкови гащета). Зарязва университета още след първия семестър, след като се появява по бански на корицата на DeKalb Nite Weekly – местен вестник – и кариерата й започва. Мести се в Ню Йорк и малко по малко създава марката си.

„Взех някои добри решения за кариерата си. Ако трябва да опиша марката си, бих казала, че е в духа на секси съседката. Но може би вече съм секси майката съседка. Приемах много предложения. Лесно се работеше с мен. Дори книгата ми – можеше да я направя по-дебела и по-скъпа, но това не съм аз. Това не е моята аудитория. Аз съм от Средния Запад. Винаги мисля за сестрите си и дали те биха могли да си я позволят“.

Кроуфорд казва, че завижда на младите модели и всички възможности, които предлагат социалните мрежи сега. „Преди светът те виждаше през очите на различни фотографи. Сега може да изглеждаш по един начин във фотосесиите и по друг, който сам си избрал, в социалните мрежи“.

Рано-рано решава сама да ръководи кариерата си. Отървава се от агентите и сама започва да преговаря за договорите си. „Седях на една среща с агенти и си помислих „Аз знам повече от тях. Вече знам всичко, за което си говорят. Защо да им плащам?“. Моделите са като спортистите – имаме срок на годност. Затова искаш да направиш всичко възможно, докато можеш“.

В книгата си Кроуфорд разкрива как не е живяла типичния живот на моделите с безкрайните купони. Тя е точно обратното на Кейт Мос. „Винаги четях някоя книга зад кулисите. Много пъти съм отказвала, а може би е трябвало да приемам. Но не исках да се поставям в лоша светлина. Славата тогава идваше въз основа на някакъв успех. Сега славата си е просто слава“.

 
 
Коментарите са изключени