shareit

Синът на Тръмп сравни бежанците с отровни бонбони

| от chonicle.bg |

Най-големият син на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп предизвика полемика с изказване за бежанците, които сравни с отровни бонбони, предаде Франс прес.

Доналд Тръмп-младши, който често пъти защитава позициите на баща си, публикува в Туитър снимка на купа с бонбони, върху която беше отпечатан предизборният лозунг на баща му: „Върнете величието на Америка!“.

„Ако имах купа с бонбони и ви кажех, че сред тях има три, които са отровни, ще си вземете ли една шепа от тях? Такъв е нашият проблем със сирийските бежанци“, допълва Доналд Тръмп-младши. „Тази снимка казва всичко. Нека да престанем с политически коректното поведение, което не превръща Америка в приоритет“, добави той.

Думите на Тръмп-младши породиха вълна от реакции в социалните мрежи и критики от страната на демократите. Говорителят на Хилари Клинтън – Ник Мерил, заяви, че това изказване е отвратително. Бившият автор на речи на Барак Обама – Джон Фавро, качи в акаунта си в Туитър снимка на сирийчето Омран, ранено при въздушен удар в Алепо, което се превърна в символ на безизходицата на сирийската криза. „Това е едно от милионите деца, които сравнихте с отровен бонбон“, написа Фавро до сина на Тръмп.

 
 
Коментарите са изключени