shareit

Симпатичният дрон Lily се завръща

| от chronicle.bg |

През 2015 година стартъпът Lily хвана вниманието ни с обещание за дрон, който се активира просто като го хвърлиш във въздуха. Амбициозният проект събра 34 милиона долара, но за жалост създателите не успяха да доставят продукта и трябваше да връщат пари.

Компания на име Mota Group обаче купи марката този януари и в момента продава „следващо поколение“ дронове Lily за 499 долара. Новият дрон е същият като проекта, включително и емоджи-лицето. Въпреки че снима 4К видео, много от обещаните от проекта опции ги няма – дронът не е водоустойчив, батерията свършва по-бързо и не се задейства, когато го хвърлиш във въздуха.

Lily изначално беше направен за хора на природата – представете си как лети до вас, докато сте на сърфа си и чакате перфектната вълна. Mota Group обаче твърдят, че клиентите предпочитат евтин дрон с по-дълга батерия, отколкото водоустойчивост.

В момента Mota не предлага нещо, което го няма в другите марки – DJI, например, също могат да снимат 4К и да следват обект. Базнинсният модел Lily ще струва 499 долара, но после ще поскъпне на 599. Моделът със всички екстри пък е 799 долара, а после – 899.

 
 
Коментарите са изключени