shareit

Няма бомба на летище София (обновена)

| от chronicle.bg |
Няма бомба на летище София, съобщиха от МВР. Белият бус, в който се предполагаше, че има куфар с взривно устройство, бе контролирано взривен от екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ.

След като багажът бе изваден, не бе открито нищо.Белият бус бе паркиран пред Летище София. Твърди се, че той е бил оставен при другите куфари в буса от пътник, който вече е излетял в чужбина. това се е случило около 1 часа през нощта. По това време е имало само два полета – към Берлин и към Лондон.

Първоначално полицейско куче е реагирало на багажа. След това техническо устройство потвърдило съмненията за бомба, бе първоначалната информация.

Към 14:25 спецчастите успяха да взривят едната врата на буса на паркинга на Т1, където е бил куфарът, заради който е подаден сигнала за бомба. По непотвърдена информация бусът е паркиран вечерта на 30 ноември и е с чужда регистрация. В резултат между булевардите „Брюксел“ и „Христофор Колумб“ се образуваха километрични задръствания.
Към 16.00 часа нямаше информация за открито взривно устройство, съобщи шефът на Гранична полиция комисар Антонио Ангелов.
Това е поредният сигнал за изоставен багаж в столицата. Преди дни бе отцепен района на Лъвов мост заради сигнали за оставени куфари.

 
 
Коментарите са изключени