shareit

Шоколадов фондан с ванилов сладолед и сушени червени боровинки

| от pudriera.bg |

Начин на приготвяне:

За тестото: 50 г брашно, 55 г пудра захар, 90 г бадемово брашно, 2 белтъка, 160 г черен шоколад 100 г масло Ванилов сладолед и сушени червени боровинки за гарниране

Приготвяне: Смесват се брашното и пудрата захар и се пресяват. Към тях се добавя бадемовото брашно и двата белтъка. Маслото се разтапя и към него се добавя натрошения на кубчета шоколад. Разбърква се добре до получаване на гладка смес. Шоколадът и маслото се добавят към брашнената смес и се разбърква добре.

Фурната се включва на 170 градуса, за да загрее. През това време 4 чашки за печене или за крем карамел се намазват с масло и се пълнят на 2/3 със сместа. Във всяка чашка се потапя по едно кубче шоколад и се притиска надолу, след което се покрива с още 1/3 смес. Фонданът се пече за 25-30 минути. След като се извади от фурната се оставя да изстине. Чашките се обръщат в чинийки и десертът се гарнира с топка ванилов сладолед. Поръсва се със сушени червени боровинки или пресни плодове по желание.

 
 
Коментарите са изключени