Sheraton Bucharest отвори врати

| от chronicle.bg |


С откриването на Sheraton Bucharest Hotel веригата отбелязва своят 60-ти обект в Европа.

Starwood ще управлява новия хотел заедно с SC Grand Plaza Hotel SA.

„Като дебютен пазар за Starwood и Sheraton, Румъния символизира важна възможност за разширение, а също и приближава Sheraton с една стъпка по-близо до целта – отваряне на повече от 150 нови хотела за следващите пет години“, заяви Дейв Мар, отговарящ за бранда Sheraton Hotels & Resorts. „Демонстрирайки най-доброто в дизайна в исторически богатата част на света, Sheraton Bucharest Hotel е отлично допълнение към глобалното портфолио на марката“, добавя той.

Sheraton Bucharest Hotel разполага с 270 стаи за гости, в това число 27 Executive Suites и един президентски апартамент.

Освен това има фитнес център Sheraton, който включва две стаи за масаж и СПА съоръжения. Намиращият се на 18-ия етаж салон Sheraton Club предлага на гостите прекрасна гледка към Букурещ, както и безплатна закуска, напитки през целия ден, както и безплатен Wi-Fi.

Хотелът се намира в близост до спирка Piata Romana на метрото, с бърза връзка до Стария град, Victoria Palace, няколко музея, и престижния Палат на парламента – втората по големина сграда в света след Пентагона.

Луксозната сграда е с 1200 кв. метра осигурено пространство за събития и бизнес срещи, състоящо се от 10 конферентни зали, две бални и една заседателна зала. Всяка конферентна зала може да побере до 400 души, а всички са с общ капацитет 1400 души. Всички помещения са оборудвани с най-съвременната аудио-визуална техника.

Две отличителни места за хранене осигуряват разнообразие от кулинарни възможности – от съвременния привкус на румънската кухня в Avalon до японската в Steakhouse & Sushi Bar Benihana, в допълнение към Centro Sweets, където се предлага богат избор от десерти.

 
 

Участието на Илън Мъск в новия адронен колайдер

| от chronicle.bg |

Изстрелвал си ракети, създал си автомобилна компания и си излизал с поп звезда. Какво още можеш да направиш? Ако сте Илън Мъск, нищо чудно да се насочите към разгадаване на един от най-големите проблеми на човека.

Милиардерът твърди, че са му предложили да построи наследника на Големия адронен колайдер в ЦЕРН, с който да се изследва по-добре популярната вече частица – Хигс бозонът.

 

В Twitter Илън написа: „Директорът на ЦЕРН ме попита дали Boring Co може да изкопае тунела за новия ГХК. Сигурно ще се спестят няколко милиарда евро.“

Хигс бозонът е субатомна частица, която дава маса на други фундаментални частици. За жалост тя се разпада изключително бързи и затова е трудно да бъде изследвана. Затова е нужен по-голям колайдер.

Новият колайдер ще е 100 километра – за сравнение настоящият е 27 километра. Той ще бъде и 10 пъти по-мощен.

 
 

11 нови трейлъра, които трябва да видите

| от chronicle.bg |

Ентъртейнмънтът е в пика си! 2019 обещава да е прекалено успешна на филми и сериали – и говорим за всички носители: интернет, телевизия, кино.

През тази седмица излязоха трейлърите на някои много интригуващи неща – някои популярни, други не чак толкова.

Може би най-очакваният филм от списъка ни е „Spider-Man: Far From Home“, който изпраща Питър на своеобразно турне. Заедно с съученици той посещава Лондон, където никак няма да им е лежерно. Премиерата е на 5 юли.

Последният сезон на „Game Of Thrones“ със сигурност е най-очакваната продукция от целия списък. С него цяла една епоха в света на сериалите ще приключи. Излиза на 14 април.

Ето всичите 11 трейлъра от изминалата седмица, които трябва да гледате!

„SPIDER-MAN: FAR FROM HOME“

 

„JOHN WICK: CHAPTER 3 — PARABELLUM“

„GAME OF THRONES“

„HIGH LIFE“

„NANCY DREW AND THE HIDDEN STAIRCASE“

„FAST COLOR“

„LITTLE WOODS“

„THE HOLE IN THE GROUND“

„HIGH FLYING BIRD“

„WOMAN AT WAR“

„RED JOAN“

 
 

Как се украсяват курабийки

| от chronicle.bg |

Обичате ли курабийки? Разбира се, че обичате! Сега както всичко обичано, така и те се развиват и то по много креативен начин.

В интернет през последните няколко години се появиха редица YouTube канали, които обръщат внимание специално на декорирането на курабийки за удоволствие на публиката. На тази тенденция не се обръща достатъчно внимание, а тя силно го заслужава.

Видеата с храна не са нещо ново. Има цели телевизионни канали, посветени на готвенето и гастрономията. Заради това, в момента като че ли наблюдаваме израстването на едно „ново“ изкуство до висотите на киното и музиката.

В момента могат да се намерят подобни компилации, които са дълги дори по 1 час, а акаунти, които предлагат такова забавление и в снимки освен видео, могат да бъдат намерени във всички социални мрежи. В Instagram има страници със стотици хиляди последователи, а видета в YouTube често имат милиони гледания.

 
 

Съвсем скоро ще можем да създаваме петиции във Facebook

| от chronicle.bg |

Съвсем скоро ще можем да създаваме петиции във Facebook. Опцията се казва „Community Actions“ и ще позволява да се свързваме с местните управници, за да разбират по-лесно обществените желания и нагласи.

Опцията ще излезе първо в САЩ и ще се съдържа в това да направим петиция и да тагнем в нея хора или организации, към които тя би се отнасяла. Поддръжниците на петицията ще могат да я обсъждат с останалите, а също така ще могат и да организират събития и набиране на средства.

Facebook вече е известен със организационната си силата собено в САЩ – например групата Pantsuit Nation или The Women’s March. В последните години социалната мрежа все повече осъзнава своята политическа мощ, давайки място за мнения и организация на толкова много хора. „Даваме на хората възможност на хората да предлагат промени в обществото си и да си партнират в избора на техни представители.“

От TechCrunch обаче подчертава, че през последните години недоброжелатели също се възползваха силно от възможностите на Facebook. Въпреки взетите мерки е лесно да си представим как с петициите също може да се злоупотреби. Както и с мерките за безопасност, които могат да се използват пък за спирането или забавянето на положителна инициатива.