shareit

Шарл Азнавур получи звезда на Алеята на славата

| от chronicle.bg ,по БТА |

 

Легендата на френския шансон Шарл Азнавур получи звезда на холивудската Алея на славата в Лос Анджелис, предадоха световните информационни агенции.

Звездата на Азнавур е 2618-ата звезда на прочутата алея и се намира в близост до музикалният театър „Пантаджес“.
„Думата, с която мога да опиша как се чувствам в момента, е „щастлив““, сподели 93-годишният певец.

„Бих искал да кажа нещо важно. Аз съм французин и арменец. Невъзможно е да се отдели едното от другото, както не могат да се разделят млякото и кафето в един съд“, добави той.

Шарл Азнавур нарече „фантастична възможността да бъдат използвани достойнствата на двете култури за осъществяването на нещо полезно“. „Аз използвам френския език за работа, обаче езикът на моето семейство винаги е бил и остава арменският. За два дни в Лос Анджелис станах и малко калифорниец, защото дъщеря ми и внуците ми живеят тук“, добави звездата.

Азнавур е написал 1300 песни на различни езици. От записите му са продадени над 180 милиона копия. Снимал се е в над 60 филма. Телевизия Си Ен Ен и списание „Тайм“ го обявиха за най-значимата личност в шоубизнеса на XX век след проведена анкета, поставяйки го пред икони като Елвис Пресли, Боб Дилън и Франк Синатра.

Шарл Азнавур е роден в Париж в семейство на арменски имигранти и става един от знаменосците на арменската диаспора. Често е описван като френския еквивалент на Франк Синатра

 
 
Коментарите са изключени