shareit

Сериал на седмицата: „Уейуърд Пайнс”

| от |

Наричат новото шоу, което тръгва по FOX на 14 май – новият „Туин Пийкс”, но ние ти гарантираме, че е малко по-шантаво и различно от това. 

WP_101_sc25_048_pw_hires2

„Уейуърд пайнс” е най-новият и всъщност първи сериал на М. Найт Шаямалан – човекът, който все пак направи „Шесто чувство” и „Селото”. Освен режисьор на част от епизодите, Шаямалан е и продуцент на проекта, заедно с телевизия FOX. Нашият екип имаше удоволствието да изгледа първите два епизода в компанията на самия Шаямалан, Мат Дилън, който играе главната роля и дори на 50 години е все така добър, в това което прави и Блейк Крауч – авторът, по чиято трилогия шоуто е направено. Което ни напомня – можеш да прочетеш първата част на книгата, издадена е у нас, и да видиш за какво всъщност става дума. Ето ти една подсказка – не е това, което изглежда.

books blake

Сериалът е базиран на цялата трилогия на Крауч, която пък можеш да намериш онлайн и на английски. Единственото, което можем да ти кажем за сериала е, че е леко шантав и още във втори епизод ще видиш прерязани гърла. В този ред на мисли, ако има нещо, в което Шаямалан е добър, то това е разказването на мистерии. А романът на Блейк Крауч му пасва като ръкавица.

Wayward pines characters

Освен адски добрият Мат Дилън, който влиза в главната роля, компания му правят също толкова впечатляващи имена като Джулиет Луис, Тоби Джоунс, Карла Гуджино, Мелиса Лео и един от нашите нови любимци (заради сериалът „Империя”, разбира се) – Терънс Хауърд.

Историята на сериала разказва за детектив, който отива в малкото градче Уейуърд Пайнс, за да търси свои изчезнали колеги. Проблемът е, че му се случва инцидент и той не помни нищо, а когато паметта му започва да се завръща, онова което си спомня и вижда не е никак добро и е меко казано странно. Може би е редно да препоръчаме на всички да прочетат романа, но сме сигурни, че сериалът ще им се услади също така добре. Шоуто е предвидено да се случи само в 10 епизода, но остава надеждата, че сезон 2 ще има, макар създателите му твърдят, че историята е завършена в един сезон. Но пък не отричат, че може да има още сезони, стига да се решат.

wp_scn39_0033_pw_hires2

Предварителната прожекция на шоуто за отбрани медии беше 26 март в Лондон, а у нас то тръгва тази седмица, на 14 май в 21:00 часа по FOX. Запиши си датата и часа. 

 

 

 

 

 
 
Коментарите са изключени