shareit

Сенатор Тимъти Кейн от Вирджиния е кандидатът за вицепрезидент на Хилари

| от chronicle.bg |

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън избра сенатор Тимъти Кейн от щата Вирджиния за свой кандидат за вицепрезидент.

Тя съобщи в Туитър, че е избрала Кейн – „човек, посветил живота си на това да се бори за другите“. Очаква се двамата заедно още днес да участват в предизборно събитие в Маями, Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Кейн е смятан за опитен политик с неопетнена репутация. Цялата политическа кариера на 58-годишния сенатор е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 г. го представлява в Сената. Той е юрист, говори испански, а в Сената на САЩ е член на четири комисии.

Една от каузите на Тимъти Кейн е ограничаването на възможността за купуване на оръжие в САЩ.

На федерално ниво трябва да създадем цяла нова прослойка от хора, на които да бъде забранено да купуват оръжия. Това е идея, която америкаците в огромното си мнозинство подкрепят, заяви преди време Кейн пред CNN.

Официално кандидатите на демократите за президентските избори ще бъдат утвърдени на конгреса във Филаделфия следващата седмица.

 
 
Коментарите са изключени