shareit

СЕМ привиква ръководството на bTV заради „Шоуто на Слави“

| от chronicle.bg |

Съветът за електронни медии е привикал ръководството на bTV за обяснения във връзка с „повишения обществен интерес“ около предаването на Слави Трифонов, в което сценаристът Филип Станев скъса демонстративно снимка на президента Росен Плевнелиев заради решението му да атакува в КС три от въпросите на референдума.

Главният изпълнителен директор на БТВ Медиа Груп ЕАД Павел Станчев и главният юрист на телевизията Господин Йовчев са обявили, че ръководството на медията „дава право на изразяване на лично мнение като неразривна част от политиката на медията за плурализъм и изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство“, пише в съобщението на СЕМ.

Медийният регулатор обаче заявява, че „е важно при изразяването на лично мнение да се търси баланс между конституционното право на изразяване на лично мнение и други, защитени от конституционното право ценности като правото на лично достойнство, чест и добро име“.

„Острата критика има своето естествено място в съдържанието на доставчиците на медийни услуги в България, но тя не може да нарушава други, защитени права. Спазването на морално етичните ценности е също толкова важно, както и спазването на закона“, се казва още в позицията на СЕМ.

От нея не става ясно дали Съветът за електронни медии ще наложи санкции на bTV заради поведението на сценаристите в Шоуто на Слави.

 
 
Коментарите са изключени