shareit

СЕМ: Медиите минаха границата

| от chronicle.bg |

Информацията за здравословното състояние на когото и да е е лична информация и е добре да не бъде оповестявана публично. Това каза пред БНР София Владимирова от Съвета за електронни медии. Според нея при отразяването на случилото се с гимнастичката Цветелина Стоянова медиите са минали „малко отвъд границата“.

СЕМ в момента прави мониторинг на отразяването на този случай и данните ще бъдат оповестени публично.

„Всеки има право да запази в тайна какви медицински процедури му се извършват, когато се наложи“, каза Владимирова.

„Дали има нужда от психическа помощ, или няма нужда от психическа помощ, намесата на родителите… стигна се включително до детайли за смъртта на нейната майка, за това нейната майка имала ли е психическо заболяване, което, моето лично усещане е, че е малко отвъд границата. Трябва да си даваме ясна сметка какво влияние оказваме върху обществото“, каза Владимирова.

По-рано тази седмица СЕМ оповести резултати от наблюдение на най-гледаните телевизионни програми в периода 30 март – 5 април, в което се констатира, че има сериозен превес на новините с негативен знак. Тогава медийните експерти изразиха безпокойството си, че това влияе върху аудиторията, а преекспонирането на едни и същи теми и събития лишава публиката от друга значима информация.

 
 
Коментарите са изключени