shareit

Седмичен хороскоп: отново влизаме в ретрограден Меркурий

| от Селена Астро |

Седмичен астрологичен обзор (от 14.08. до 20.08.)

Понеделник и вторник Луната ще преминава през знака Телец. Следователно тези два дни се очаква да сме уравновесени, последователни и обърнати към практичните и материални неща. Те са подходящи за разпределяне на бюджета, правене на инвестиции, разкрасителни процедури, операции или друг вид интервенции.

През периода най-добре се очаква да се чувстват земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. По интересно стечение на обстоятелствата те ще успяват да попадат на точното място в правилния момент и да стават център на внимание със знанията и уменията си. В любовта нещата също ще им се случват с лекота и без особени усилия от тяхна страна.

Сряда и четвъртък Луната ще преминава през знака Близнаци, което й разположение ще направи тези дни идеални за кратки пътувания, трупане на знания от различни източници, проявяване на любопитство, клюкарстване, провеждане на срещи и събирания. Много е вероятно да не си задържаме вниманието за дълго върху една дейност и да сме леко нетърпеливи, ако трябва да вършим рутинна или монотонна работа, но пък за сметка на това доста добре ще се справяме, ако задачите ни изискват сръчност, бързина или бърза преценка.

През тези два дни въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци ще са изключително комуникативни и ще имат възможност да срещнат нестандартни и оригинални хора, които ще ги обогатят и ще им разширят мирогледа. Някои от тях ще се влюбят и ще стартират връзка, други ще задълбочат съществуващи взаимоотношения.

Петък и събота Луната ще преминава през Рак. От една страна тези дни ще са подходящи за преаранжиране на дома и кулинарно експериментиране, от друга се очаква да имаме активно общуване с роднини, което би могло при непредпазливост от наша страна да доведе до излишно обостряне на напрежението между нас и наши близки.

Най-силно ще усетят това разположение водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Важно е те да се постараят да канализират енергията си градивно и да не се преуморяват в желанието си да са полезни. Добре е да съумеят да запазят, както вътрешния си баланс, така и баланса в отношенията си с другите, защото ако се пресилят в дадена посока рискуват да развалят и своето настроение и това на най-близките им хора.

Неделя Луната ще влезе в знака Лъв, поради което голяма част от нас може да решат да използват втория почивен ден за занимания с някакво хоби, флиртове, забавления, спортни активности, излизане с приятели, игри с деца, демонстрация на таланти и творчески занимания.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци ще са на любовна вълна и по всяка вероятност ще са силно ангажирани с половинката си, докато тези, които нямат такава ще имат шанса да се натъкнат на интересни хора, с които тепърва да задълбочават отношения.

Това е първата седмица от ретроградното движение на Меркурий, планетата на разума и комуникациите, което ще продължи от 13.08. до 05.09. в знака Дева.

През целия период е важно да сме внимателни с взимането на важни решения, боравенето на пари, стартирането на важни неща, пътуванията, колите, лаптопите и телефоните си. Добре е да избягваме споровете и разправиите, както и изясняването на взаимоотношения.

Най-потърпевши от това движение на планетата ще бъдат подвижните знаци Дева, Стрелец, Риби и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях не е изключено да възникват непредвидени ситуации, които да ги объркват, обезверяват и забавят. Препоръчва им се да отделят време за себе си и да се постараят да оставят взимането на важни решения за след края на периода

 
 
Коментарите са изключени