shareit

Седмичен хороскоп: Идеално време за пътуване в чужбина

| от Селена Астро |

Седмичен астрологичен обзор (от 29.02. до 06.03.)

Седмицата започва с Луна, преминаваща през Скорпион. Поради тази причина в понеделник се очаква да сме изключително чувствителни, склонни към драми и изкривяване на истината. Тези дни са подходящи за работа с чужди пари, наследства или друг вид семейни въпроси, но не са добри за медицински интервенции или стартиране на важни проекти.

Най-комфортно ще се чувстват през тях водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Очаква се те да успеят да намерят решението на проблем, който отдавна ги тормози или да постигнат значителен напредък по важна за тях задача.

От вторник до четвъртък на обяд Луната ще транзитира през знака на Стрелеца, което разположение ще ни направи доста авантюристични, оптимистични и обърнати към голямата картина, игнорирайки дребните проблеми в нея.

Поради тази причина тези два дни и половина от седмицата ще бъдат идеални за занимания с правни въпроси, пътувания в чужбина, общуване с чужденци или с хора, които биха разширили мирогледа ни, за учене и взимане на изпити или авантюристични занимания.

От четвъртък на обяд до събота вечерта Луната ще се намира в знака Козирог, от което следва, че през тези два дни и половина ще сме доста по-сериозни и насочени към решаването на важни задачи. Не е изключено голяма част от нас, най-вече кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората родени с лични планети или Асцендент в тези знаци да имат усещането, че срещат пречки и ограничения от вън, от заобикалящите или заради обстоятелства. Важно е да не се фокусираме върху проблемите, ами да влагаме достатъчно старание в нещата, които зависят предимно от нас, понеже колкото повече усилия инвестираме, толкова повече ще постигаме.

В неделя Луната ще преминава през знака Водолей, което й разположение ще направи вторият почивен ден подходящ за социални дейности, занимания с нови технологии, политика, забавления с приятели и осмисляне на мечтите и целите ни. Много е вероятно през периода да получим съвет, подкрепа или дълго чакана помощ от познати и приятели. Възможно е също така да имаме изненадващи срещи, обаждания или съобщения, които биха могли да ни отворят нови врати и възможности, както в личен, така и в професионален план.

През цялата седмица Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти и изява ще бъде в напрегната конфигурация със Сатурн, планетата на задръжките и ограниченията. Много е вероятно през периода голяма част от нас да не могат много добре да концентрират своята енергия и настъпателност, за да постигнат необходимото.

В някои случаи може да се стигне до ескалиране на напрежението, заради прескачане на правилата и игнориране на границите (при по-силна връзка със Слънцето), в други до прекалено големи задръжки, недопускащи действие и прекалено голяма пасивност (доминиране на Сатурн). Поради тази причина е много важно да съумеем да запазим баланса и да се постараем да се борим за нещата, които искаме, без да прекаляваме и без да губим здравия си разум и разсъдък.

Най-силно ще усетят буреносния контакт между двете енергии подвижните знаци, а именно Девите, Стрелците, Рибите и Близнаците, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква много силен вътрешен подтик към действие и към демонстрация на талантите и уменията им, който заради външни обстоятелства да бъде озаптен или възпрепятстван по някакъв начин. Заради това на тях ще им се наложи да се стараят много повече и да се доказват.

Препоръчва им се да са последователни и упорити, прескачайки пречките и спънките, които не е изключено да им се изпречват. Важно е да запазят достойнството и умереността си, но също така е важно да обръщат достатъчно внимание на другите и да се стараят да изясняват своите позиции ясно, без да губят самообладание и да се самозабравят.

 
 
Коментарите са изключени