shareit

Седмичен астрологичен обзор (от 04.01. до 10.01.)

| от Селена Астро |

Първата работна седмица от новата 2016 година започва с Луна, преминава през знака на Скорпиона. Поради тази причина понеделник, вторник и сряда до обяд ще сме изключително чувствителни, склонни към драми и изкривяване на истината. Тези дни са подходящи за работа с чужди пари, наследства или друг вид семейни въпроси, но не са добри за медицински интервенции или стартиране на важни проекти. Най-комфортно ще се чувстват през тях водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и хората с лични планети или асцендент в тези знаци. Очаква се те да успеят да намерят решението на проблем, който отдавна ги тормози или да постигнат значителен напредък по важна за тях задача.

Най-напрегнати от това разположение ще бъдат неподвижните знаци Водолей, Лъв и Телец. Не е изключено при тях нещата да не вървят съвсем по план и да имат усещането, че някой ги саботира и не им мисли доброто. Дори и така да е, те ще са склонни да го приемат доста по-навътре, отколкото е необходимо и поради тази причина съществува риск да влизат в преки конфронтации, които ще бъдат излишни и само ще обтегнат напрежението. За това на тях им се препоръчва да използват дните до сряда на обяд за размисъл и плануване, занимавайки се повече със себе си, отколкото с останалите. Добре би било също така да се постараят да намерят позитивен отдушник на своите емоции, като творчески занимания, разчистване или разместване в жилището или активни спортни активности.

От сряда на обяд до петък Луната ще транзитира през знака на Стрелеца, което разположение ще ни направи доста авантюристични, оптимистични и обърнати към голямата картина, игнорирайки дребните проблеми в нея. Поради тази причина тези два дни и половина от седмицата ще бъдат идеали за пътувания в чужбина, общуване с чужденци или с хора, които биха разширили мирогледа ни, за учене и взимане на изпити, както и за решаване на правни въпроси или авантюристични занимания.

Събота и неделя Луната ще се намира в знака на Козирога, от което следва, че през тези два дни ще сме доста по-сериозни и насочени към решаването на важни задачи. Не е изключено голяма част от нас, най-вече кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората родени с лични планети или асцендент в тези знаци да имат усещането, че срещат пречки и ограничения от вън, от заобикалящите или заради обстоятелства. Важно е да не се фокусират върху това, ами да влагат достатъчно старание в нещата, които зависят предимно от тях, понеже колкото повече се усилия инвестират, толкова повече ще постигат.

На 05.01. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака на Козирога до 25.01. Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията и движейки се на обратно, тя ще насочва голяма част от вниманието ни навътре към себе си, към собствения ни свят. Възможно е да сме прекалено фиксирани в собствения си мироглед и да губим гъвкавостта си, поради което ще ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на другите, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения.

Поради тази причина е важно е да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и приказките си. Преценката ни през периода няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. За това не ни се препоръчва да започваме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки. Дните, в които планетата е ретроградна, не са подходящи за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения. Много вероятно е и да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по отрано и ако имаме важни ангажименти, да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Най-потърпевши от движението на планетата ще бъдат кардиналните знаци Везни, Рак, Козирог и Овен, както и хората с лични планети и асцендент в тези знаци. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в обществен план.

 
 
Коментарите са изключени