shareit

САЩ могат да стъпят на Марс през 2030 г.

| от |

Съединените щати ще бъдат в състояние да изпратят свои астронавти до Марс през 2030 г., заяви директорът на НАСА Чарлз Болдън.

„Ние сме по пътя към целта, която постави президентът Барак Обама – да изпрати американски астронавти до Червената планета през 2030-та“, каза Болдън, говорейки по време на конференцията, открита във Вашингтон на тема „Изследването на Марс“. По негово мнение „решението на този проблем е съвсем възможно“.

Ръководителят на НАСА е уверен, че „сега САЩ са по-близо до кацането на Марс, както никога преди.“ За изпълнението на тази задача, той посочи необходимостта да се приложат редица мерки, включително създаване на нови системи, космически ракети носители, както и прилагането на нови технологии.

Важна стъпка към Марс е Международната космическа станция (МКС). Директорът на НАСА подчерта, във връзка с това САЩ и Русия неотдавна се споразумяха да продължат сътрудничеството си в рамките на проекта до 2024 г.

В тази връзка, Болдън подчерта значението на сътрудничеството с търговските и международни партньори.“ / РИА „Новости“, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени