shareit

„Санкциите идват“: когато Тръмп избра Game of Thrones

| от chronicle.bg |

На практика можем да съотнесем „Игра на тронове“ към редица ситуации и все ще изглежда забавно, злободневно, приятно и още редица положителни неща. И все пак това невинаги важи, както става ясно от последния пиар ход на президента Тръмп, който този път обвързва поредния си политически ход с най-добрия сериал на нашето време.

Тръмп публикува снимка в своя профил в Twitter (който има 55 млн. последователи), на която е той, а под него пише: „Санкциите идват. 5 ноември.“ Освен че това е взаимствано от една от култовите реплики на „Игра на тронове“, „Зимата идва“ (Winter Is Coming), шрифтът е идентичен с този, който HBO използва в рекламните си материали за сериала.

За съжаление на Тръмп обаче, никой от екипа на сериала не е негов почитател. Миналата година авторът на поредицата „Песен за огън и лед“, Джордж Р. Р. Мартин, каза в интервю за Esquire, че Тръмп му напомня за най-противните персонажи в книгите. Кит Харингтън също изказва негативното си мнение за президента в интервюто.

Очаква се Тръмп да наложи санкции на Иран на 5 ноември. Те бяха отменени след ядрената сделка през 2015 г. от президента Обама. Белият дом казва, че това ще бъдат най-строгите санкции, налагани някога на Иран.

От HBO не закъсняха с отговора си: „Не сме били наясно с появата на подобно послание и предпочитаме нашите запазени марки да не бъдат използвани за политически цели.“ Актрисата Мейзи Уилямс пък публикува снимката в профила си с анонс: „Не и днес“.

„Игра на тронове“ би трябвало да се завърне на екраните през първата половина на 2019 г.

 
 
Коментарите са изключени