shareit

Самолетът на EgyptAir с три аварийни кацания в деня преди катастрофата

| от chronicle.bg с БТА |
Ден преди катастрофата на самолета на EgyptAir на 19 май в него три пъти са забелязвани сериозни технически проблеми, съобщава France 3.
„Не по-малко от три пъти в 24-те часа преди катастрофата“ са се налагали аварийни кацания на египетския A320. Ако се потвърди, тази информация би била ключова, за да се разкрият причините за катастрофата, пише икономическият всекидневник Les Echos.

Самолетът А320, изпълняващ полет MS 804 от Париж за Кайро, изчезна от радарите над Егейско море сутринта на 19 май. Той се е разбил в района на гръцкия остров Карпатос с 56 пътници и 10 души екипаж на борда.

На 18 май самолетът е извършил общо шест полета между Асмара (в Еритрея), Кайро и Париж, отбелязва Les Echos. За неизправности в този ден е сигнализирала системата Acars, която записва кодирани съобщения между един самолет и земята.

Le Figaro уточнява, че сигнали за неизправност на борда са излъчвани след излитане и от трите летища, където самолетът е спирал на 18 май. Три пъти се е налагало той да се върне и да кацне по спешност.

Всеки път обаче извършените на земята технически проверки не са показвали проблем и самолетът е излитал отново, за да продължи пътя си над Средиземно море.

Вчера бе уловен сигнал от една от „черните кутии” на изчезналия Airbus. Следователите очакват кутията да бъде извадена от морското дъно до десетина дни. Записите от нея ще подскажат коя от двете основни версии, над които работят Франция, Египет и Гърция, е достоверната: техническа повреда или терористичен акт.

Към момента никоя група не е поемала отговорност за трагедията.

 
 
Коментарите са изключени