shareit

Сър Иън Маккелън не вярва в края на киносагата „Хобит“

| от |

Британският актьор сър Иън Маккелън, който изпълнява ролята на Гандалф в шест филма на режисьора Питър Джаксън по произведенията на Дж. Р.Р. Толкин, не вярва, че лентата „Хобит: Битката на петте армии“ ще е последна на Толкинова тематика, съобщи Би Би Си.

По думите на Маккелън, Джаксън не е имал намерение да снима нови филми, след като е приключил работата си по трилогията „Властелинът на пръстените“.

„През 2001 година Питър ми каза, че това е всичко, край. Вижте ни 13 години по-късно. Така че, вероятно, и това няма да е краят на пътя“ – казва известният британски актьор. Премиерата на „Хобит: Битката на петте армии“ се състоя снощи в Лондон. Това е третата и последна част от историята за приключенията на Билбо Бегинс и група хобити, които се опитват да освободят царството Еребор и да си върнат съкровище, присвоено от дракона Смог. Питър Джаксън първоначално планирал да заснеме два филма, но впоследствие решил филмите да се три по подобие на трилогията „Властелинът на пръстените“, припомня Франс прес.

„Хобит: Битката на петте армии“ предлага донякъде необичаен прочит на книгата „Хобитът“, публикувана от Толкин близо 20 години преди „Властелинът на пръстените“. Във филма има сцени и персонажи, които липсват в книгата.

Според самия Толкин книгата във вида, в който е публикувана, не описва цялата история, поясниха от филмовата продукция, уверявайки, че за сценария са се вдъхновили от бележки на писателя.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени