shareit

Руски самолет се разби в Черно море (обновена)

| от chronicle.bg |

Руски военен самолет с 91 души на борда се разби в Черно море, съобщава руското Министерство на отбраната.

Самолетът е изчезнал от радарите 20 минути след излитането си от курорта Сочи в в 5.20 ч. Сутринта местно време. Открити са отломки от летателния апарат.

Самолетът Ту-154 е превозвал обслужващ персонал, членове на известния военен ансамбъл „Александров“ и репортери.

Самолетът летял към сирийската провинция Латакия. Те трябвало да участват в концерт за руските войници в Сирия. Руските сили нанасят въздушни удари в подкрепа на сирийските власти, които се борят срещу бунтовниците, противопоставящи се на сирийския президент Башар ал Асад.

Ансамбъл „Александров“ е официалният хор на Руските въоръжени сили. Известен е още и като Хорът на Червената армия. Основан е през 1928 година и носи името на първия си диригент – Александър Василиевич Александров, който е написал музиката за националния химн на Съветския съюз.

 

Официално: оцелили няма. Руското министерство на отбраната обяви официално, че оцелили няма. Сформирана е специална правителствена комисия, която да разследва катастрофата, начело с министъра на транспорта Максим Соколов, който е заминал за Сочи.

Наобяд известният руски пилот-изпитател Магомед Толбоев казва пред „Интерфакс“, че при подобна катастрофа пасажерите нямат шанс да се спасят. „Получава се хидроудар, при който самолетът мигновено се разбива на части“, казва той.

 

Откриха телата на 7 от жертвите, предстои ден на траур 

Телата на седем от загиналите в тежката самолетна катастрофа в Черно море бяха открити, съобщи ТАСС.

Руският президент Владимир Путин обяви 26-ти декември за ден на национален траур.

 

Видео от мястото на катастрофата

 
 
Коментарите са изключени